Preskoči na sadržaj
Kako se najbolje zaštititi od komaraca?

Kako se najbolje zaštititi od komaraca?

Repelenti za komarce i kukce

Kad se temperatura vani poveća, a aktivnosti na otvorenom krenu u petoj brzini, na našu ljetnu uživanciju dolazi jedan vrlo nepoželjan gost kojeg ne želite. Komarci su definitivno jedna od najlošijih i najdosadnijih strana ljeta. Ne samo da ostavljaju gadne plikove i svrbežne koji vas izluđuju, već uz to mogu prenjeti i mnoge bolesti. Na ovome linku možete vidjeti kompletnu ponudu repelenata za komarce i kukce.

Koristite sredstvo protiv insekata

Kada se koristi prema uputama, narukvica protiv insekata najbolji je način da se zaštitite od uboda komaraca. Čak bi se i djeca i trudnice trebale zaštititi sredstvom protiv insekata.

Narukvica protiv komaraca zaštita ultrazvučna

Komarci su najaktivniji od sumraka do zore, pa je najvažnije primijeniti repelent zaštitu od komaraca, svaki put kad izađete tijekom tih sati.

U mnogim dijelovima zemlje komarci grizu i tijekom dana, pa ga primjenjujte kad god dulje vrijeme boravite na otvorenom.


Ostaniti u zatvorenom kad su komarci aktivni i nije neko rješenje


Jedan jednostavan način za izbjegavanje komaraca: ostanite unutra s upaljenim klima uređajem ili na mjestu s zaslonima protiv insekata na prozorima i vratima koja će komarce mogu držati vani. Ako boravite na mjestu bez zaslona ili klima uređaja, ili ako spavate na otvorenom, spavajte pod mrežom protiv komaraca.

Uređaji koji će vam pomoći zaštititi se od komaraca i ostalih dosadnih insekata: 


Neka vaše okolina bude suha


Želite li spriječiti razmnožavanje komaraca u vašem dvorištu? Komarci polažu jaja u stajaću vodu, pa ispraznite stajaću vodu na svom dvorištu.

Također, bilo koja vrsta spremnika s vodom može biti leglo komaraca. Prazne kupke za ptice, kante za smeće, kante, oprema za igru ​​i sve ostalo što skuplja vodu.

Komarci vole i kante za smeće. Redovito prskajte svoje kante za smeće insekticidima i držite poklopce poklopljenima.

Na kraju, pobrinite se da su zasloni na vašim vratima i prozorima u dobrom stanju kako bi bube ostale vani.

Zaštita protiv komaraca eBoomo

Prethodni članak Kako doći do ljetne forme, smršavite i oblikujte tijelo